A pénz remek eszköz. Igaz, hogy erkölcstelen, romlásba viszi az embereket, milliók halnak meg miatta, de ez nem érdekes. Egyben tartja a világot. Mégsem lehet, olyan rossz dolog ez a pénz, ha egyben tartja a világot. Vagy talán mégis? A pénz az emberiség egyik legnagyszerűbb találmánya. Olyan könnyű előállítani. Csak fa, vagy valamilyen fém kell hozzá. Irányítani már kicsit nehezebb, de elég erkölcstelennek lenni, és máris tudjuk, hogyan kell a pénzt irányítani. A pénz beszél ebben a világban. A pénz egy külön hatalom.
Nem úgy külön, mintha egy ország lenne. A pénz minden országban jelen van. Olyan, mint egy beszivárgó hatalom. Az ember tanulmánya. Az embert a saját tanulmánya teszi tönkre. Az ember a legjobb üzlet a világon. Dolgozik és még fizet is. Könnyen lehet termelni. Elég erős késztetést érez a párzásra, bár nem jelenti azt, hogy az összes párzásból ember fog újratermelődni. Addig számít igazán a pénz, amíg nincs:
mikor van... önmagában nem fontos. 
Manapság az számít elismert embernek, aki nagy karriert fut be, vagy különféle tőzsdei manipulációk révén tekintélyes vagyonra tesz szert, vagy akinek sikerül "MEGCSÍPNI" egy busásan jövedelmező állást.
Anyagias, sikerorientált gondolkodásmód, és sajnos egyre inkább a társadalom egyedüli mércéjévé válik.

Diákok három csoportban vitatták meg a gazdagok és szegények viszonyát egymáshoz, a pénzhez, a lehetőségekhez és a vágyhoz.
Mi az, ami a gazdagoknak és a szegényeknek életük során problémaként felmerül. Végül kifejtették, hogy életük sikerességét leginkább nem a pénz mennyiségében, sokkal inkább az életük minőségében látják. 
Ám ehhez szerintük a sok PÉNZ elengedhetetlen feltétel.

 

 

 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://feketelovag.blog.hu/api/trackback/id/tr62017347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása