De, hogy átvegyem a pofozás jogát Zkaptól, mert helytálló a matekpéldája, amit lentebb írt. Újabb példa: gondolatrendőrség nem azért nincs, mert demokrácia van. Hanem azért, mert nincs gondolat.

"Elvesztettem a fonalat", a klasszikus mondás. Miért is viszünk magunkkal a barlangba fonalat? Azért fejtegetjük lefelé a gombolyagról, hogy visszafelé helyes útra leljünk. Ezzel a magyar barlanggal csak egyetlen egy probléma van, kifelé jövet mindig egy MSZP irodába vezet. Hiába akarok a tisztásra érni, mindig csak ijedten csomagoló maszop katonák irodáiban találom magam, fölöttük szigorú tekintettel szemlélődik, vizsgál afféle Rácz tanár úr figura, aki fidesz.
 

A szomszéd üregbe sem érdemes bekukkantani, mert oda már a metró se jön ki, két megállóval lejjebb leszerelték a fúrópajzsot. Miután a maszop katona, összehalmozta az irodai kellékeit, a családi fotókat: a föld különböző tájairól, a harmadik családi ház rekonstrukció terveit a Tükörhegyen, kézfogás egy offshore igazgatóval. Egy levél - Tiborc panasza helyette Simorc panasza (MNB).  Titkosszolgálati jelentések Orbán alsógatyájáról, Vona zoknijáról. Mindet gondosan leragasztja egy nokiásdobozba. Kilépve az ajtón, a Maszop cégér táblát lecsavarozza az ajtóról, a hóna alá csapja, majd emelt fővel névjegykártyát cserél a fideszes kollégával és folytatja tovább vállalkozását. Mindegy, hogy narancs vagy maszop, mindig úgy lehet befejezni mint egy mesét:
Itt a vége fuss el véle. S addig éltek, amíg meg nem választották őket.
Mert utána még jobban.
 

 

Bolygó kapitánya! Egyesítsük gyűrűinket: LMP! FIDESZ! Jobbik! MSZP! Hoppá! Hol az ötödik gyűrű? Ja megvan! A bácsi kezén, a karosszékben, akit 20 éve nem ismerünk. Mentsük meg Európát a magyaroktól! És előbújik a földből valami szörny.

 

 

 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://feketelovag.blog.hu/api/trackback/id/tr442155024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása