Furcsa helyzet. A kiváltságos lottó nyertesek ráförmednek a pórnépre.
 

"Ti nem tudtok játszani, pedig csak szelvény kell hozzá és szerencse."
 

A szelvény és a szerencse elfogadható érvelés, azonban a szerencsét az segíti elő hány szelvényünk és mezőnk van kitöltve, azaz minél több kombinációt játszunk meg, annál esélyesebbek leszünk. A szerencse mindenkinek jár. De nem mindegy, hogy egyetlen szelvénnyel vagy egy zsáknyival játszunk - egyenrangúság a szerencse ügyében kizárt. 
Magyarországon a demokrácia is így üzemel. Minél többet aprít a tejbe a magyar, annál fontosabb a demokrácia. Mihelyt rosszabbul megy, már a szomszéd tejét figyeli, megszűnik demokratának lenni. 
Ne jellemezzük megint csak. Régi nóta, refrén, reflex.

Ez egy furcsa öltöny, egyik fele SS egyenruha másik fele ÁVÓS tiszt.
Benne az emberke kólát iszik.

Az étteremben azt láthatjuk, a malac szája citrommal van betömve.
Itt az Alkotmánybíróságé a hírek szerint naranccsal lesz. 
Mit kellene tennem? Sajnálkoznom? A lottó nyertesei - akik az előző rendszerben is azok voltak - fel van háborodva:

"Ez így nem demokrácia!"


Logikusan megfordítva értelmezésük szerint: "ez diktatúra". Elszomorít, hogy micsoda képzavar van a politikai berendezkedések terén.
Ha elfogadjuk azt: "ez már diktatúra", akkor a logika szerint:
"eddig még demokrácia volt".
 

Próbálom szemlélni, keresni, hol volt eddig demokrácia, de csak a lottó nyerteseket láttam ügyeiket rendezni mással nem törődve.

A képzavar nem csak azért pikáns, mert dinasztiás lottó nyertesek hivatkoznak a demokráciára. Hanem azért, mert meghamisítja a demokrácia fogalmát, marxista ízt ad neki. Savanyú- édes párosítás (kínai recept), hogy a lottó nyertesek marxista ideák közepette diktatúrában tanultak, éltek. Ma versenyről, szabad piacról, és demokráciáról papolnak. Igen láttuk a "versenyt": mi voltunk a Safety Car, nem mögöttünk inkább előttünk gurult az összes versenyző. Ha ez volt a demokrácia kedves elvtársak...
 

Akkor nyugalom, mindenki dőljön hátra, lazuljon el... mert a diktatúra ehhez képest felüdülés lesz.

Akinek van egy porszemnyi esze, és logikája. Már tudja, hogy ezzel a cikkel nem a kormányt dicsértem - távol álljon tőlem.
Ez csak logikai művelet volt.
 

 

 

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://feketelovag.blog.hu/api/trackback/id/tr972413452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.11.05. 17:07:04

nem a kormányt dicsérted, hanem az "elitet" tetted felelőssé, aki viszont inkább elkártyázza a többiek szerencséjét, mint sem kiválóságát a demokrácia megvalósításáért fáradozó munkájában bizonyítaná... Szerintem pedig a demokráciának igenis marxista íze van, és platoni illata, arisztotelészi tálalásban... vagy valami ilyesmi :)

Genesyx 2010.11.06. 15:32:51

@térfél: Hitchcock és King után Marx forgatókönyve valósult meg. Hardcore horror feldolgozásban:) Illúzióink nincsenek. Ez még 50 év. Az elitek tanulták Marx intelmeit a kapitalizmusról. Talán ez adott alapot nekik, hogy állandóan nyertes szelvényekkel játszhassanak. "Te is fiam Brutus?" tipikus története.
süti beállítások módosítása