Utca, járókelők…

Valaki mindig elejt egy Sztálin szobrocskát, Mao emlékplakettet, egy Kiváló dolgozó jelvényt, SS jelvényt. Ezt és azt. Mindig mást. Apróságokat. Öltönyös idegenek bukkannak elő a semmiből. Gyorsan, észrevétlenül tüntetik el ezeket az apró tárgyakat. Mindenhol ott vannak. Kicsi zsákokba gyűjtögetik össze az apróságokat, ahogyan a kutyagumit szokták jobb helyeken.  Foltozgatják és tisztogatják a rendszert, hogy semmi ne tűnjön fel. Precíz és gondos technológia ez.
De nem tökéletes.
Mi van akkor? Ha a múzeumból kiszabadul egy dinoszaurusz? Az a fajta, amely nagyjából 50-60 évekre határozta meg az emberek életét: diktatoszaurusz. És látványosan, hatalmasat szarik a legforgalmasabb köztér közepére. Ezt ugye már nehezen lehet eltüntetni? WikiLeaks.
 
Az egykori szovjet modellnek megfelelő érdeklődés Amerika felől.
Mely csaknem a diplomácián túl, az alsógatyákba is kotorászott. Ironikusnak gondolom, hogy a demokrácia élharcosai szovjet stílust idéző „megfigyelést” védelmi rendszert fejlesztenek, működtetnek.
Akkor most, hogy is van ez?
Ha ezt a népük érdekében művelik… ami érthető a WTC ügy után (vagy nem, mert az is műbalhé volt), akkor miért nem a saját eszközeiket használják? Miben különböztetik meg magukat ezek után Hitlertől és Sztálintól? Lehet talán azért… mert, ha a demokrácia eszközrendszerét alkalmaznák, akkor nem alkalmaznának semmit? 
Logikusan: akkor demokrácia védtelen? Csak diktatórikus módszerrel lehet megvédeni?
 
A demokrácia egy szűz lány, és egy eunuk őrzi a szűzhártya féltése végett?
 
Úgy érzem igen, mert sem az előző rendszerben sem most nem tudtunk egy jót szexelni. Nem sikerült kiengedni, illetve megfelelő technikával kiengedni a forró gőzt! Avagy szabadon élni. Ez az eunuk csak ruhát váltott, de a modora ugyanaz maradt. De elképzelhető, hogy néha amikor nem figyelünk oda, heréket növeszt, és a szűz lány csak látszatra szűz. Tőlünk gondosan elzárt privilégium.
 
De van itt más szemlélni való is. A britek lassan a szigetből Való világ show-t csinálnak, tökig be vannak kamerázva.
Sőt… http://interneteyes.co.uk/, polgári megfigyelő hálózatot építenek, még tovább megyek: hajlandóak a mezei polgár megfigyelőknek ezért fizetni is. 
 
Na akkor, most gondoljuk végig ezt is, az európai történelem fogaskerekeinek mentén: 
 
Szerény tudásom szerint a berlini fal bontásánál nem seggrészeg kőművesek őrjöngtek, hanem azok… akiknek elegük lett a kötelező kollektívából, vágytak az individuum szabadságára.
 
Hogy amikor hangosan anyázok, biztosan tudjam…
senki nem jegyzetelt a hátam mögött.


Ez a megfigyelő rendszer miben különbözik, az egykori hobbi hangulatjelentők világától? Tudom… tudom… persze… hát persze.
A bűnözés visszaszorítása a cél. De miért érzem úgy, hogy ez a rendszer sem különbözik az eunuktól? Először a kisujjra van igény, de hamarosan az egész kar kelleni fog. Hol lesznek még kamerák, és kik fognak figyelni? 
A végén egymást fogjuk figyelni?
És amitől zseniális lesz a rendszer: mindenki kérés nélkül fogja megtenni. Teszem fel a kérdést: ha ez így lesz? Kire fogunk haragudni? 
 
A szabadságot hogyan fogjuk ünnepelni a piros betűs napokon?
 
Médiumok, névtelen megfigyelők, és világ polgárai egyesüljetek!
 
Ha ez volt a cél kedves Polgelvtársak, világ urai. Akkor gratulálok. Nobel-díj!
 
De van itthon is buké. Hunvalda rivalda.
Dávid Ibolyka lemezlovas óta nem tudom követni ki- kit figyelt meg.
Nem is akarom követni, mert ez is szégyen.
Hunvald a nyomozati dokumentumok alapján, ahogy a mellékelt ábra is mutatja: bosszút esküdött. Nevezetesen:
 
"ha majd megfelelő pozícióba kerül, gondoskodni fog néhány ellenfele szibériai deportálásáról, ahol is hirtelen baleset fogja érni őket."
 
Ez a gondolat még nem is annyira felháborító azok után, amiket leírtam.
Ennél sokkal szomorúbb, hogy ezt a szörnyet is mi teremtettük, szavaztuk a helyére. Kedves polgelvtársak.
 
Összefoglalva: azt látom, hogy akik széles lobogókon hirdették ki fanfárokkal a demokrácia eszményét félnek, rettegnek és ugyanazt művelik, amiért az elődeik forradalomba és háborúba keveredtek.
Azzal a hihetetlen zsenialitással megspékelve:
 
hogy a világon semmi nem fog történni.
 
Végezetül válaszolok Fekete Lovag Facebook bejegyzésére:
Egy bekamerázott berlini falnak beszélek!

 

 

 

 

 

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://feketelovag.blog.hu/api/trackback/id/tr492492640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása