Távcső: Minek nevezzelek?

 2011.03.15. 17:56

 

Jövőre már kevés lesz az orvosi papír a rokkantság megállapításához, a tervek szerint gépi ellenőrzés is történik - hangzott el az RTL Híradóban. 13 ezer szakma követelményeit táplálják be a szimulátorba, amelyből egy év múlva minden megyében lesz egy. Most 380 ezer nyugdíj előtt álló kap rokkantellátást. Soltész Miklós szociális területért felelős államtitkár szerint így ki tudják szűrni azokat, akik jogtalanul kapnak rokkantnyugdíjat, illetve azt is meg tudják majd mondani, hogy ki milyen munkát tud még végezni a rokkantságával.

Hír24 2011.02. 1. 20:35

http://www.hir24.hu/belfold/209323/munkaszimulatorral-az-alrokkantak-ellen.html

--------------------------------------------------

Természetesen nem azzal van a baj, hogy a csalókat leleplezzük. Menjenek csak dolgozni. Hanem újabb bizonyítéka annak, hogy minden felülvizsgálat csak a mérleg egyik oldalát terheli. Pakoljunk vizsgálatot a mérleg a másik oldalára is - elvégre a demokrácia is erről szól.

A legközelebbi választáskor felülvizsgálnám ki indulhat képviselőnek és több millió forintos gép nélkül:

- Intelligencia teszt
- Műveltségi teszt
- Személyiség teszt (Nem bujkálunk "sárgaházban", ha loptunk!)
- Erkölcsi bizonyítvány
- Spontán hazugságvizsgáló gép alkalmazása
- Teljes körű vagyonosodási vizsgálat
- Teljes körű történelmi háttér felülvizsgálata
(kommunista ivadékok miatt)
- Mentelmi jog nuku

--------------------------------------------------

Úgy gondolom, itt is rengeteg csalót kiszűrnénk. Ezzel jelentősen csökkenne a parlament létszáma. A bizottságokban talán azok ülnének, akik tényleg értenének is valamihez. Kevesebb Audi A6 (üzemanyag spórolás), meg önkormányzati ingatlan kerülne segg alá. 
És kevesebb építőanyag kerülne a horvát tengerparti üdülő falaiba, meg az offshore kasszába kevesebb lóvé. Egyedül a parlamenti büfé szenvedne kárt... kevesebb bohóc menne kávézni és röhögni a színjátszás után. Ezzel már önmagában milliárdokat spórolnánk.

Tehát ötletem szerint kevés lenne kampányolni, meg a pofánkba hazudni a képviselői mandátum megállapításához.

--------------------------------------------------

Arról nem is beszélve, hogy az állam ezzel nem csinál mást. Mint a "rokkant" csalókat egyszerűen átnevezi "munkanélkülieknek". Persze munkát nem kap senki.

Petőfi után szabadon... minek nevezzem ezeket az okos urakat?

A "szarháziak" jó lesz?

 

 

 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://feketelovag.blog.hu/api/trackback/id/tr222734122

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Petőfi Sándor - FÖLTÁMADOTT A TENGER… 2011.03.15. 20:38:00

VIGYÉL ÁT, RÉVÉSZEMFöltámadott a tenger,A népek tengere;Ijesztve eget-földet,Szilaj hullámokat vetRémítő ereje.Látjátok ezt a táncot?Halljátok e zenét?Akik még nem tudtátok,Most megtanulhatjátok,Hogyan mulat a nép.Reng és üvölt a tenger,Hánykódnak...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása