Elindítok egy jegyzet sorozatot, melyben beszámolok saját tapasztalataimról, megtörtént eseményekről az érdi baloldallal kapcsolatban. Egész pontosan a legutóbbi önkormányzati választások medrében emlékezek vissza, de hogy egész pontos legyek... miért is félnék kimondani: Farkas Zsuzsanna kampánya körüli eseményeket és háttereket hozom nyilvánosságra. Mielőtt azonban feljelentéssel fenyegető leveleket kapnék, tisztázzuk: ebben a jegyzet sorozatban nem lesz rágalmazás, mindent amit leírok iratokkal és tanúkkal tudok bizonyítani. Egyébként meg félnivalója senkinek sincs, mert bűncselekmény vagy szabálysértés nem valósult meg, ebben az időszakban - nincs mit bizonyítani - legalábbis nem tudok róla, hogy kellene.
De akkor mégis miért írok róla...?

Ahogy írtam, olyan dolog nem történt, ami törvénybe ütközött volna. Viszont cserébe az egész kampány és a benne szereplő karakterek, leginkább egy idétlen Pierre Richard vígjátékra hasonlított. Összejöttek a morcos Tiborcok (köztük én is) és körbevették unatkozó királynőt - aki eldöntötte, hogy elindul a választásokon. Reményeim szerint a több jegyzetből álló sorozat megérteti majd az emberekkel, hogy miért működik rosszul az ellenzék kontra kormány gépezet. Észrevesszük a kis önző kicsinyességeket, amelyekkel csapatmunkát színlelünk, az őszinteség és a segítő szándék minimumát sem produkáljuk, féltékenység és hiúság a köbön. Minden, ami aljadék... az massza gyurmóka.

Mekk Mester mióta pórul járt a legutóbbi ház építésénél... tudjuk, hogy házat építeni csak az alaptól lehet. Ez a kampány így Mekk Mestert idézte vissza, még fel sem épült az alap, de a nem létező tetőtérben a "nagyok" már egyezkedtek, és a kampányt külső erőkre bízták. Lényegében ebben a kasztrálásban közreműködött, és a fő károkat okozta az MSZP és a DK. A két legkártékonyabb párt, ami létezik a magyar valóságban. Meggyőződésem, hogy Gyurcsány Ferenc a felelős a Fidesz 2/3-ért, és ezt az összefüggést később részletezni is fogom.

Egyébként nem vagyok egyedül ezzel az elmélettel, egy reggel amikor a kávémat kortyolgattam, és Havas Henrik (egyébként egykori tanárom) még a Mokkában szerepelt, a meghívott DK szóvivőnek azt mondta: "Ugye tudja, hogy haragszom a főnökére?". A szóvivő megszeppenve kérdezte miért.
A válasz az volt: "Mert Ő hozta a fejünkre a kétharmadot". Nem csak Havas, többek között Puzsér és TGM is osztozott részben az elméletben, és még sokan mások. Én is ezt vallom. Gyurcsány 2006-ban nagyon rossz döntéseket hozott, és ennek a levét most isszuk igazán. Epilepsziás görcsösséggel kapaszkodott, és véste a körmeit a miniszterelnöki szék karfájába, a habzó szájából és a fogai közül csak annyit tudott kipréselni: "védjék meg a székházat mindenáron".

Ennek a politikai tragédiának a lecsapódása nagyjából az érdi történet is, és a történet nem arról szól, hogy itt a jó meg a rossz harcol. Ebben a történetben pont ugyanennyi értéket képvisel Albánia kopasz Ura, T. Mészáros András is. Tehát azt is látnunk kell, hogy igen silány a minőség mindkét oldalon, ebben a rendszerben... egyforma "balansz megtartó súlyokkal" húznak le minket a szaros gödörbe.

Ez a másik nagy tragédiája az országnak, hogy a fiatalok teljesen érdektelenek a haza sorsát illetően - mi több szarnak rá - politikailag közömbösek: okostelefon, egyetem, gyes, külföld, sok pénz a többség tematikája. Így az ország vezetését pillangókéses dzsigolókra és sokat használt kurvákra bízzuk, tisztelet a kivételnek. A PM, LMP, Jobbik soraiban vannak új fiatalok, ez kétségtelen.

De az, hogy vannak fiatalok... az elenyésző adat ahhoz a statisztikához képest, amely napi szinten működik. Ez pedig a társadalmi elsorvadás statisztikája. Munkám révén nálam sokkal fiatalabb, húszas kollégákkal is dolgozom... ha meghallanak egy politikai hírt, másfele fordulnak, elkapcsolják a TV-t és rádiót, elvetik az értelmezés minimális lehetőségét is. Csak egyetlen cél lebeg előttünk: túlélni azt, hogy magyarok, lehetőleg erős egzisztenciával... és ne kelljen mással vagy másokkal foglalkozni, tehát energia hatékonyan. És amikor megkérdezzük miért, azt felelik:

"mert mást úgy sem tehetünk"

Kérdezem én. Kik tehetnek arról, hogy a politikai... és tovább megyek: "sors inkompetenciának" immáron genetikája van a fiatalokban?
Majd én megmondom! Mi tehetünk erről. Mert önzőek vagyunk: 40 év kommunista, morált erőszakoló orgia után... ma is ezt mondjuk a fiataloknak:

"ezek ugyanazok... lopnak és hazudnak, és úgysem lesz jobb (tanulj nyelveket és húzzál innen kiegészítéssel)"

 

Ez a mentalitás, csak úgy szarja ki magából az Orbán Viktorokat, Gyurcsány Ferenceket és T. Mészáros Andrásokat. Mert Ők pontosan tudják, hogy mi arra tanítjuk a gyerekeinket:

"minden mindegy, csak te számítasz... a haza csak földrajzi állapot, és légy boldog úgy, ahogyan mi nem lehettünk "

 

Ezek az ingyenélő pondró politikusok ezt pontosan tudják, és Ők szépen betakarítják a termést, amelyet a mi gyerekeink is kiérdemelhetnének. A klientúrát folyamatosan és örök körforgásban, a kishitűségünkkel tartjuk fenn, és termeljük ki a haszonélvezőket egymásutániságban.
Ezt nevezik társadalmi elsorvadásnak.

Hol jövök én? Miért pont most? És miért Farkas Zsuzsa kampánya mentén?

Nagyon korán 16 évesen kezdtem el a gondolkodást - az már nagyon rég volt :) - és megkaptam a pofon felhatalmazásokat ehhez, a mai férfi lényemhez. Nagyon sokáig úgy voltam ezekkel a társadalmi, és morális kérdésekkel: nem érdekes, majd húzok egy strigulát a falra, és ha elég összegyűlt vagy nem lesz több, akkor majd áthúzom a sort.

Nem fogynak strigulák! Egyre többet húzok be, és egyre messzebb kerülök attól, hogy ezt a hosszú sort jól áthúzzam. Elég volt! Elpattant a húr! Sajnálatos, hogy éppen a legutóbbi kampány és annak főszereplője után pattant el, ez a húr.

A húr elpattanásban sokat segédkezett a magas ló kommunikáció, amitől a legjobban undorodok:

"nem értjük, hogy miről beszélsz... úgy hogy nem is válaszolunk"

A magas ló kommunikáció lényege az:

"zavarba hozol minket a gondolataiddal és a kérdéseiddel, ezért inkább hülyének nézünk téged és nem méltatunk válaszra"


Sok embernél hatásos ez, mert összeomlanak és elkezdik magukat emészteni:
"valóban hülye vagyok?".
Ez azonban önbizalom teljes kiiktatása, "áldozat szerep". Ez lényegében genetikai hajlam is, ugyanúgy ahogy a csordánál is vannak "vállalkozó áldozatok", akik a csorda szélén futnak, valahol sejtve a kockázatot: a következő bokor alján talán egy ragadozó lapul. És én 33 évesen eldöntöttem, hogy egyetlen egy szarházi politikusnak, jelöltnek, kampány értelmiséginek nem engedek... és szálljanak le a magas lóról! És erre mindenki mást is rá fogok venni. Az írásaimon keresztül tanítani fogom azt, hogy ne hagyjuk magunkat eltaposni!

A politikus egy kinyalt komornyik a háztartásunkban és nem több, jól megfizetjük érte. Ő van értünk, és nem mi vagyunk értük... pláne nem, hogy a seggét nyaljuk vagy bálványozzuk (mint Viktort és Ferit). Minekutána folyton- folyvást azt nézi ez a komornyik, mennyi guttalaxot tölthet még büntetlenül a teánkba... úgy, hogy aztán a hátunk mögött röhöghessen, biztosan tudva: jövőre is Ő lesz itt a komornyik. Ha rajtam múlik és azokon, akik hajlandóak érdemi mód értelmezni az itt leírtakat, nagy lófaszt lesznek ezek komornyikok, itt biztosan nem! Hamarosan csomagolni fognak, gyorsan és sok mindent hátrahagyva... mezítláb, futva.

Tárjuk ki most már az ablakot, és szellőztessünk ki. Az önbizalom... és a számonkérés tantárgyakhoz, friss levegőre van szükség! :)
Boldogan segítek ezekkel a kis jegyzetekkel, hogy elkezdjük a tanulást. Ja! És ezt a jegyzet sorozatot nem csak itt fogom publikálni, hanem ahol csak lehet. Már most sajnálom azokat, akik cukorral küzdve kapják fel a telefont és keresik rajtam a fogást. A gondolat szikrájánál veszítettek.

 

Szakálos Dénes László

 

A bejegyzés trackback címe:

https://feketelovag.blog.hu/api/trackback/id/tr847085669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.