Irodalom: Csont nélkül

 2010.03.14. 19:01

2019 Szeptóber 35-én csüténteken a Rákóczi úton vonult fel a Magyar Csontvázak Szakszervezete. Tiltakozásuknak kívántak hangot adni… habár nem, mert nem volt mivel hangot képezniük. Ezért inkább a csendes felvonulás mellett döntöttek. A Keleti PU. 4-es metró ásatás dombján, Szkele Tóni a szakszervezet elnöke beszédet imitált. Az imitációban megfogalmazta a kormánnyal szembeni követeléseket.

Tartalma nagyjából ez volt:

-         Csontvázak rehabilitációja az SZTK várakozókból, és a BKV megállókból!
-        
A nyugdíj korhatár csökkentése a jelenlegi 100 évről 90 évre!
-        
Minden döntéshozó állami intézménybe nagyobb szekrények elhelyezését!
-        
Szekrényközvetítő hivatalok felállítását!

Minden csontváznak joga van tágasabb szekrényhez az állami döntéshozók irodáiban! Hangzott el a markáns imitáció. Mely arra utalt, hogy az elmúlt harminc év politikája nem garantált megfelelő mennyiségű, és méretű szekrényeket. Túl sok a szekrénykereső csontváz. Természetesen pontos számok nincsenek, hiszen a nem regisztrált szekrénykereső csontvázakról van szó. Majd a tiltakozók, a parlamenthez vonultak, és átadták petíciójukat a házelnöknek. Estére eszkalálódott a helyzet… egy képviselőt kicsontoztak. A rendőrség az oszlatás során sikertelenül kísérletezett  a könnygázzal, ugyanis hiányoztak hozzá a szagló és légzőszervek. Szintén haszontalannak bizonyult a gumilövedék alkalmazása, mert nem volt izom, ami roncsolódjon. A tüntetők csont nélkül átugrottak a kordonokon. Betörtek a parlamentbe és ott önkényes szekrényfoglalásra vetemedtek. Hogy mikor kerülnek elő… az újabb 30 év kérdése.

 


INXS - The Gift
Uploaded by INXS. - See the latest featured music videos.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://feketelovag.blog.hu/api/trackback/id/tr221839488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása