A szerző a levelét nem Fekete Lovagnak szegezte,
hanem teljesen önálló élmény alapján fogalmazta meg... Egy "születésnap" inspirálta.


Minden emberi kapcsolatnak lényeges része, hogy szükség esetén a két fél bírálja egymást. Enélkül minden kapcsolat sekély vagy sikertelen. Azért bírálunk, hogy megváltoztassuk valakinek az életét. Természetesen a befolyásolásnak nem egyetlen s nem is a legmagasabb rendű módja a kritika. Társaságban az ember rátalál a lelki békére, ahol a szavak elvesztik jelentésüket. Túl sok ember gondolja azt, hogy reálisnak és racionálisnak lenni egyet jelent a hibákra való koncentrálással. Maradj a jelenben. Semmit nem tehetsz, hogy megváltoztasd a múltat, a jövő pedig soha nem lesz pontosan olyan, amilyennek tervezed vagy reméled. Fájdalmad, félelmed és dühöd, sajnálkozásod és bűntudatod, irigységed és terveid és sóvárgásaid csak a múltban vagy a jövőben élnek. A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz. Ha nem kapod meg, amit akarsz: szenvedsz: ha meg megkapod, amit akarsz, szenvedsz: sőt, ha pontosan azt kapod meg, amit akarsz, akkor is szenvedsz, mert nem tarthatod meg örökké. Lehet, hogy az embernek harminc, negyven évébe is beletelik, amíg megöli magát a dohányzással, ivással, stresszel, de azért ez ugyanúgy öngyilkosság. Gondold ki, hogy a világnak milyennek KELLENE lennie. Alkoss szabályokat arra, hogy az embereknek, hogyan KELLENE viselkedniük. Aztán, amikor a világ nem engedelmeskedik, akkor mérgelődj nagyokat. Borzalmas látni, hogy valaki semmiségekért remeg, és ugyanakkor érzéketlen a legnagyobb dolgokkal szemben. A barátság semmit nem követel, kivéve egyvalamit: az őszinteséget. Csak ezt az egyet, de nem kevés.
A barátság nem azért van, hogy valamit kapjunk, hanem hogy lehetőségünk legyen adni. Csak a barát vonzalma önzetlen, nincs benne érdek, SEM ÉRZÉKEK JÁTÉKA. A barátság szolgálat, erős és komoly szolgálat, a legnagyobb emberi próba és szerep. A szerelem és a barátság kizárja egymást. A barátok nem testi, hanem lelki síkon közelednek egymáshoz. A szkeptikusok azonban úgy gondolják, hogy az önzetlen barátság előbb-utóbb a két nem közötti erotikus vonzás lesz.

Öt év múlva találkozzunk.
K. N. L

 

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://feketelovag.blog.hu/api/trackback/id/tr621985796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása