És, akkor most pötyögtetem első székfoglaló írásomat, és remélhetőleg nem az utolsót, itt a feketelovag.hu blogban, mely lényegében egy saroknyira van a sárga háztól. De ez legalább őszinte őrület. Példát vehetne néhány döntéshozó. Mert őrültek vannak, de őszinte egy sincs. Nem hiszem...

Mit nem hiszek? Hogy elégni érdemes egy olyan generációért, amit megálmodtál. Nem hiszem, hogy az álom különbözne a szekértől, ami után futottunk... aminek a citromjába botladoztunk idáig és ma is. Nem hiszem, hogy a májusi pocsolyákban a tiszta és önelégült arcunk fog visszatükröződni, a "zöld" Budapest szivárványos kutyahugyos... tócsáiból. Nem hiszem, hogy vannak azonosító nélküli rendőrök, inkább hihető a rendőr nélküli azonosítás, hogy polgár vagy és bárki szétkenheti az arcod a "szabadság fővárosa" plakátján.
Nem hiszem, hogy vannak pártok, akik pártatlanul pártolnának engem, a saját pártjukon állnak zsebükben a pártolásommal. Nem hiszem, hogy vannak titkosszolgálati felvételek igazságokról, hiszem hogy vannak Tom és Jerry szignálok lényeg nélkül. Nem hiszem, hogy a "nokia doboz" különbözne Noé bárkájától, minden állat "mentetni" fogja magát csak négy év a felvezető az armageddonhoz. Nem hiszem, hogy az árpádsáv fontosabb lenne az adósávnál, üres gyomorral senkinek sincs Árpádja csak nyomora van. Nem hiszem, hogy újabb Schirilla mutatvány kellene a koronának, mert százötven rugó két fogam javíttatása. Nem hiszem, hogy van közös jövedelem, van elkülönült offshore mosolygós görög partnerrel és még a gorog joghurt receptje is zsebbe van, "ahogy a demokráciát is ők adták nekünk".

Nem hiszem, hogy van álláskereső... munkanélküli van.
Nem hiszem, hogy vannak éhező gyerekek...
élelmiszert herdáló korrupt és jóllakott államok vannak.
Nem hiszem, hogy vannak szinglik... félelem és depresszió van.
Nem hiszem, hogy vannak drámai szakítások...
"ki, ha én nem" bizonyítás van. 
Nem hiszem, hogy van korrekt válóper... vagyonfelosztás van.
Nem hiszem, hogy van "higiénia manager"... takarítónőnek hívják.
Nem hiszem, hogy van "ticket controller"... bkv ellenőr van.
Nem hiszem, hogy van tehén... ultra pasztőrözött szlovák trutymó van, magyar tejbe áztatott országház lépcsővel.
Nem hiszem, hogy van szalámi...
agyontekert zöld, két hónapos kotongumi van.
Nem hiszem, hogy van méz...
nyúlós massza van, amivel a nyikorgást zsírozom a disznóólnál.
Nem hiszem, hogy van "megélhetési bűnöző"... megkopasztott falusi emberek vannak.
Nem hiszem, hogy van jó reggelem Mónikával a képernyőn...
szexi lenne, ha elmosogatna a konyhába inkább.
Nem hiszem, hogy van "bikicsunáj",
guvadt szemek vannak a nézettségi mutatón.
Nem hiszem, hogy van elnyomott kisebbség... boldogtalan többség van.
Nem hiszem, hogy van nevelés - rávezetés - motiváció... büntetés és mikuláscsomag van.
Nem hiszem, hogy van elkésett mentő...
80 óra alatt a megye körül Willy Foggal, romos egészségüggyel.
  Nem hiszem, hogy van pedagógus... hiányzik hozzá: kit, hogyan, mennyiért. Nem hiszem, hogy van kultúra: Benkő Dani beadja a válópert, lehet szotyit köpni újabb fél évig. 10 rongyért színház van agyonrágott, szétcincált, plasztikázott, kifordított musical darabokkal, a levegőt fűvel hadonászó senkiházi rendezőkkel, rózsadombi ifjakkal, tehénmintás cowboy kalappal, tökig rókaprémbe. Nem hiszem, hogy vannak betépett részeges "Stolbucik", minőségtelen és túlhajtott életek vannak. Nem hiszem, hogy volt 56... csupán kémia volt, a fagyott ló húsa kötött össze embereket, és nem a madaras teszkó akciós mélyfagyasztott pultja választotta el őket. Nem hiszem, hogy volt 89 mert ha hinném, akkor  ebben a cikkben nem hinnék, és mert nem látom magam a tükörben a sok csulától. Nem hiszem, hogy volt. Nem hiszem, hogy volt rossz film 1989- témában fiatal kollégám kezei közül (V89), van helyette rossz 89: nem láttam még rózsaszínű taknyot, azt csak zöld színben lehet megjeleníteni... ahogyan a kolléga mutatta.
Nem hiszem, hogy van h1n1 mert csak nyitánya a h2n2-nek, és darts- játék az oltóanyaggal. Nem hiszem, hogy van szmogriadó... hullámvasút úthálózat van, és elkapart költségvetés van. Nem hiszem, hogy van árvízvédelem... "árvíztűrés" van és kisemmizett gumicsizmás emberek vannak. Nem hiszem, hogy van igazság... retorikai spekulációk, és marketing van, pajtás nyaralóba bújt öszödi beszédek vannak.
  Nem hiszem, hogy van van... a nincs volt, van. Nyelvi betegségem nem tudom kikerülni... erre vagyunk és voltunk kódolva.
A mellékmagyarázatokra, a szépítésre, a hazugságokra, a tagadásra.

Mit hihetek? Mi lehet?
Talán szándék lehet... és remény, hogy mások is csatlakoznak a szándékhoz. És nem pedig fiatalon harminc évesen elégünk: zabálásban, koplalásban, alkoholban, cigiben, drogban, szexben, betegségben, depresszióban, vitában, gyűlöletben, önös érdekben, irigységben, féltékenységben, anyagiasságban, munkában. 
Életben és világítani kellene.

 

 

 

 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://feketelovag.blog.hu/api/trackback/id/tr172036924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása