A boldogság

 2010.06.02. 11:25

 

 

Mi kell ahhoz, hogy boldog légy? Pénz? Siker? Szerelem? Társ? Család? Hit? Remény? Szeretet? Dehogy. Te kellesz hozzá. Te magad. Saját magad. Semmi és senki más. A többi hiába van, ha te nem vagy képes, nem vagy alkalmas. A boldogságot keresni értelmetlen. Boldogságot nem lehet csak úgy találni. A boldogság nem történés, hanem cselekvés.
   A boldogság nem állapot, hanem készség. A boldogság a pillanat megélésének képessége.: őszinte vagyok önmagamhoz??? Mert ha nem, mással sem tudok őszinte lenni. Mihez keresem most az utat, a boldoguláshoz vagy a boldogsághoz? Semmi nem teszi az embert igazán boldoggá, amit kívülről megszerezhet. A boldogságot nem lehet birtokolni. Mindaddig, amíg kívülről keresem a szerencsémet, a boldogságomat, keresésem eredménytelen marad. A boldogságomat csak magamban találhatom meg, ha feltétel nélkül igent mondok az életre, s elfogadom olyannak amilyen. Valahányszor szenvedek, az azt jelenti, hogy valamiképpen nem fogadtam el az életet, és ezen kizárólag én tudok változtatni. Ha szerencsémet, boldogságomat nem teszem külső körülményektől függővé, akkor minden helyzetben boldog lehetek. Az élet arra mutat, hogy az optimizmus sokkal előnyösebb a pesszimizmusnál: az optimisták egészségesebbek, sikeresebbek, jobban boldogulnak a stresszel. A pesszimisták gyakran magukra hozzák a bajt, a problémát, mindig stresszben élnek. Ismerni kell a mértéket: a mértéktelen optimizmus illúzióhoz és önámításhoz vezethet. Tanuljon meg megfelelő és hatékony döntést hozni. Ez az egészséges optimizmus.

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://feketelovag.blog.hu/api/trackback/id/tr972050343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása