Mefiszto.hu (c) 2006 május
Szakálos Dénes László írása

 

Higiénia magazin (fiktív tudósítás)

  Lapunk a Higiénia Magazin nem mindennapi eseményről tart beszámolót. A választások után nyomban felkerestük Budapest főpolgármesterét Demszky Gábort, aki elmondta, hogy Budapest ebben a négy évben lesz a legtisztább. Mert minden kutyagumi eltakarításra külön költségvetést dolgoznak ki. Az első ilyen kutyagumi feltakarításnál lapunk is jelen volt. Igyekszünk sorról sorra, részletesen beszámolni erről a polgári példamutatásról, melynek eredményeképp vélhetőleg több lesz a turista Budapesten, mint a kerülgetni való.

Egy hete Kovács úr még munkanélküli volt… elnézést munkakereső volt, de tegnap délután 2-kor kovács úr magára öltötte narancssárga uniformisát, és a hozzátartozó sárga megkülönböztető jelzésű villogóját, vagyis a munkavédelmi sisakját. És a negyed szoba összkomfortos lakásából a munkásszállóból elkísértük egészen a VIII. kerületi Vincellér utcába. Ahol már újságírók hada várt bennünket a polgármesterrel az élen, szerencsére akadt az utcasarkon friss termés, a résztvevők szerint három elefánt rendezte egy helyen külön a polgármesteri hivatal megrendelésére. A kupacot egy vörös ünnepi szalag választotta el a nagyérdeműtől. Mielőtt azonban elkezdődött volna a nagytakarítás, Demszky úr 2:30-kor sajtótájékoztatót tartott közvetlenül a szalag előtt. „Budapest jól választott” vezette be a tájékoztatót a főpolgármester úr, és elmondta: „nem lett Budapest Minisztérium, lett helyette kutyagumi bizottság és a tervekben szerepel a kátyú bizottság is, az állam minden autósnak biztosít az anyósülésre egy profi fotóst, akik dokumentálni fogják az aszfalthibákat és a tengelytöréseket”. Ebben a városban szilárd és biztos talaj lesz az elkövetkező négy évben, senki nem fog többé puhába lépni. 

  Lapunk is feltette a szokványos kérdést: „miből lesz mindez finanszírozva?” természetesen a válasz magától értetődő és abszolút racionális volt. A polgármester az ügy érdekében eladta horvátországi nyaralóját, és onnan haza küldte az FKF karbantartókat, és ez legalább négy évig fogja biztosítani a költségeket. A bizottság elnöke is felszólalt Tóth Kázmér és elhangzott a jelszavuk is: „nálunk a szarügy is rózsaszínű”. 

  Továbbá elhangzott hogy 2010-re sor kerülhet a Metro 6 átadása is. A rövid tájékoztatás után, ahogy az lenni szokott, a polgármester úr elővette pedikűr készletéből a kisollót és határozott mozdulatokkal elvágdosta a vörös szalagot, mely mögött a kupac váratott magára... melyet könnyebb volt kikerülni, mint átugrani. Így Kovács Lajos a kutyagumi bizottság első élmunkása a vakuvillanások és a tapsvihar közepette, hivatásának teljes boldogságába munkához látott.

Beindult a sisakon a sárga villogó, kézbe került a talicska, az a kupacig nyikorgott majd abból egy sóderes lapát került a kézbe, és a takarítás elkezdődött. Művészi gondosság, és nagy munkakedv jellemezte a mozdulatokat.

    Munka közben Kovács urat is faggattuk, elégedett- e az új munkahelyével. Kiderült, hogy Kovács úr elégedett, hiszen kedveli a hasznos vegyi anyagokkal való munkát, mert végzettségét tekintve vegyészmérnök. A rendszerváltás következtében a munkakeresésben látta a jövőjét, és most alakult úgy hogy megtalálta élete értelmét. Hivatástudata még gyermekkorában alakult ki ugyanis kedvenc állata a galacsintúró bogár volt. Erre a pályára születni kell.

  Négy órakor a sajtó lassan szétszéledt, a rendőrök még fél óráig terelték el a forgalmat. Kovács úr is lassan megpihent verejtékes munkáját követően és mi is fellélegezhettünk a szájtakaró mögül. Kovács úr elővett egy hypo feliratú viszkis flaskát, és mielőtt leöntötte a megtisztított járdát, jól belehúzott. A mai esemény is a higiénia fontosságáról és a polgári példamutatásról tett tanúbizonyságot. Nem volt nagy munka, három talicska és a járda ismét ragyog. Mint megtudtuk mostantól Budapesten ez mindennapos műveletté válhat és Kovács urak fogják lesni a kutyagazdik ténykedését. Nálunk a szarügy is rózsaszínű!
 

 

 

 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://feketelovag.blog.hu/api/trackback/id/tr642084619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása