Enigma: Új rovat bevezetője

 2010.08.01. 19:05

 

 

 

Valaki azt találta mondani, hogy a metafora a nyelv egyik legmagasabb szintje. Akkor tartsuk is ott. Sőt csináljunk belőle játékot! Az új rovat családfája nagyjából így néz ki: először volt a "társadalomkritika", abból jött a rövidített változat a "gátem sziti", és ebből végül az "enigma" rovat. Az enigma rovatban nekünk kell megfejteni a szöveg alapján, hogy mi lehet a kritika.

Mi a jutalom? Még nem tudom... majd ráérünk kitalálni később, ha nagyobb lesz az érdeklődés. Bögre? Póló? Kiszel Tündis naptár?
Bódi Guszti CD lemez? Meglátjuk.

Hogyan lehet megfejteni egy-egy rejtvényt? Szerintem a Gondolkodók Serege tagjainak ez semmiség. Másfelől nem baj, ha néha híreket nézünk vagy napi sajtót olvasunk. De a blog egyéb bejegyzései is segíthetnek. A megfejtéseket be lehet írni kommentbe vagy el lehet küldeni mailbe is. No nem ám röfögni mindenféle obszcén megoldást, meg szerkesztőt kóstolgatni. Tessék röviden tárgyilagosan kifejteni: mi lehet a megoldás? A helyes megoldást csak akkor hozzuk nyilvánosságra, ha egy olvasó izzadta ki.


A magyar lét tele van rejtelmekkel és rejtvényekkel. 
Szerintem az is éppen elég ha megfejtjük, hogyan kellene az élhető élet színvonalát elérni.

Jöjjön egy bemelegítő rejtvény:  Magyarország immáron több mint ezer éve sikeres vállalkozás. Az urak tudják, hogy minden sikeres vállalkozás mögött egy kínai áll.

 

 

always

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://feketelovag.blog.hu/api/trackback/id/tr712191681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása