Mi az a Fekete Lovag Média? (PR cikk/ Programod magazin):
Szakálos Dénes László médiaelemző írása

Vegyük elő a sztereotípiák szótárát - nem kell leporolni mindenkinél mindig kéznél van sajnos... vastagsága a Révay összes egy rakáson. Mi az, hogy Fekete Lovag Média? Valami olyan analóg vagy digitális médium, ami reggeltől estig "Gátem sziti" önkormányzati műsorait szolgáltatja? A szünetekben betmen filmeket nyomnak? Nem jó... előbb vagy utóbb ismételni kell, Jack Nicholson azaz Joker hetente venne savfürdőt (Batman 1989).

A Gyalog galopp fekete lovag csatornájáról van szó? Akinek a párbaj végén se keze, se lába? És mégis kiegyezne döntetlenben? Beleférne néhány konkurens médium tematikájába, mert némely műsornak se füle, se farka. Valami morbid sportcsatorna lehetne akkor... túl egyhangú lenne. Tehát ez is kihúzva a listáról. HMMM... talán valami Black Metal médium? Benne a műsorvezetők fogmosás közben is hörgést gyakorolnak otthon? Áramvonalasra hasította a fejüket a headbang (fejrázás)? Bármivel képesek léggitározni? Az affektáló, pösze, raccsoló és lezserségtől szétesett sztárokat és műsorvezetőket már megszoktuk. Sikítós és hörgős műsorvezetőt még nem láttunk. De nem lenne túl kreatív. Ez is kihúzva.

Ha tovább lapoznánk a szótárat bizonyára kitöltené a Programod magazin következő évadát is, benne a legmerészebb ötletekkel: szekta vagy temetkezési vállalkozás stb. A megfejtés pedig egyszerű: a Fekete Lovagnak nincs sztereotip azonosítása, egyszerűen csak Fekete Lovag. A Fekete Lovag csoportban olyan fiatalok tevékenykednek, akik újszerű filozófiával közelítik meg az oktatást, mint kommunikációs folyamatot.
A magániskola, melyet Érden indítanak több mint iskola: új módszer.

Iskolapad kényszere helyett, fiatalos lendület és barátságos környezet, kötött tanár – diák viszony helyett kooperáció és interaktivitás, felületes kollektív tanulás helyett egyénre szabott tanulás, magolás és üres beszéd helyett szakmai konzultáció, sablonosság helyett a szakmai problémák élethű szimulációja, a problémamegoldó stratégia fejlesztése.

A magániskola sztereotip? Olyan elit szaga van? Megint nem az, bárki jelentkezhet informatikai képzésre és megtekintheti a jelenlegi kínálatot: http://www.feketelovag.hu/media. A sztereotípia szótár sajnos nem tartalmazza azokat a dolgokat, amelyek a maguk egyszerűségében valóban önmaguk, minden alkalommal üzeneteket keresünk: színben, szóban, hangban. Ezt a marketing szakemberek is jól tudják, sőt ezzel operálnak többnyire. Miért is ne tanulnék olyan fiatal szakemberektől, akik egyszerűen csak önmaguk?

 

 

 

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://feketelovag.blog.hu/api/trackback/id/tr812290201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása