Íme az utolsó arckaparásom ebben az évben. A médiatörvény körül kialakult "húzdmegereszdmeg" lesz a téma, egy korábbi cikkben (diktatúra, tosztatúra) már utaltunk rá, lehet... nem lesz baj, ha kísérletet tesznek a látens diktatúra bevezetésére. És ott a cikkben kibontottuk az igazság minden részletét: ugyanis azt láttuk a manifeszt "demokráciának" nevezett valami, országunkban jelenleg még félreértések tárgyát képezi.
 

A magyarnak azt mondani: "innentől azt csinálsz amit akarsz" sajnos nem lehet, metaforikusan: a parasztot elárasztani úgy csokoládéval, hogy nem tájékoztatjuk a cukorbajról.

Ezt láttuk üzemelni, az elmúlt 20 évben. Kíváncsian várjuk a fejleményeket. Igen igen van olyan javaslat a csomagban, ami félúton akár egy centire jár, hogy lecsapja a biztosítékot. Ha marad a világítás, és nem kell gyertyafénybe motoszkálni a sötétben, akkor még működhetnek is a javaslatok. Szerintem legyünk türelemmel, és ne vizionáljunk azonnal diktatúrát... teljesen felesleges hiszti lenne. Természetesen a baloldalról magát kompetensnek érző folyóiratok üres lapokkal fejezték ki a felháborodásukat. Nem írom ki a nevüket, és nem azért mert félnivalóm van, hanem azért mert elfelejtettem a nevüket. Ez némiképp rámutat arra mennyire vagyok kíváncsi a demokrácia értelmezésükre, mert maguk is tehetnek a kialakult helyzetről, hogy egyébként normális dolognak tartják a kálmánolgák, bolgárgyörgyök és kunczegáborok jelenségét a tévében és rádióban. Még így is elmondhatom, hogy liberális vagyok és baloldali szavazó, de magukat röhögtetik ki a kedves kollégák, ha nincs a tudatukba, hogy a Fidesz agresszívnek tűnő döntéseit ők maguk provokálták ki nem egy alkalommal. Olvastam itt valahol : Fuck off and Die!

A magát közszolgálatinak tituláló népcikornya TV, élén a relikviákkal és nyugger klubokkal, pedig igazán feltámasztható és frissíthető lenne.
Az, hogy literszám folyik a Hírekből a vér, az maradjon a kereskedelmi modell feladata. Öntsünk végre tiszta vizet a pohárba közszolgálatiság ügyében, de előtte öntsük ki belőle a poshadt vodkát, amit benne hagytak. Az épületben bujkáló Hruscsovokat meg jól fenékbe kell rúgni. Én valóban vizet szeretnék ebbe a pohárba, és nem 100%-os narancslevet, ezzel azért megtoldom a gondolatot. (Ha valaki azzal jönne, hogy 98-ban már tisztogatott a fidesz, akkor sajnálattal közlöm, hogy félmunkát végzett)

Mi a túró feladata van ennek a nyomorult köztévének? Tudom... Tudom médiatörv 86' 96' stb, stb. Mert ugye mindenki tudja, evés előtt kezet kell mosni ez evidencia. 

De azt hiszem szarba lennénk, ha a világ összes mosdója be lenne kamerázva. Előfeltétel lenne végre bevezetni azt a morált, hogy vízcsapot kellene karbantartani és kezeket kellene növeszteni hozzá... enyv nélkül.

Kedves szkeptikusok, akik majd oltogattok kommentbe... és szapuljátok a narancsvidék javaslatait: ha 2011-ben ide visszatértek, és azt látjátok, hogy itt egy rózsaszínű Hello Kitty blog van, és a Barbie baba sorozatból Ken a főszerkesztő. Akkor majd meghajlok előttetek és azt mondom: nektek volt igazatok. De jelenleg korai a hiszti. Láttunk már asztalos műhelyt faforgács és fűrészpor nélkül? Én nem... azt laboratóriumnak hívják.

-------------------------------------------------------------

Végezetül vicces életképek:

Jobbik: felháborító, hogy Lendvai Ildikó hozzászólt a médiatörvényhez
Novák Előd (Jobbik) felszólalásában azt mondta: felháborító, hogy Lendvai Ildikó egykori cenzorként felszólalt a médiatörvény vitájában. Ez tényleg provokáció - közölte és úgy fogalmazott: "Ildikó néni, ne itt nosztalgiázzon".

Ertsey Katalin (LMP) ügyrendi felszólalásában méltatlannak és felháborítónak nevezte, hogy a parlamentben egy női képviselőt "lenéniznek", kérte a levezető elnököt, hogy ezt jelezze ő is. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke közölte: egyetértett a felszólalással, kérte, "ne nénizzenek a parlamentben", Novák Elődtől pedig azt kérte, a jövőben tartózkodjon az ilyen jellegű felszólalástól.
 

(mti 2010.12.01. 07:07)
 

-------------------------------------------------------------

Bár a javaslat indoklása szerint a „magáncélú weboldalakra” nem terjed ki a törvény hatálya, a Társaság a Szabadságjogokért nevű civil szervezet szakjogásza, Simon Éva úgy véli, a médiaalkotmány fogalom-meghatározása („olyan gazdasági szolgáltatás, amelyért egy médiaszolgáltató szerkesztői felelősséget visel”) arra utal, hogy nemcsak a hírportálok, hanem a szerkesztett, újságszerűen működő blogok – úgy, mint a Mandiner vagy a Véleményvezér – is hatósági felügyelete alá kerülhetnek, ami szerinte példátlan lenne Európában.

(Hírszerző M. László Ferenc 2010. november 29. 06:24
Frissítve: 2010. december 02., csütörtök, 14:49)
 

-------------------------------------------------------------

Nos nénik és bácsik. Nagyjából ez van.

Milyen legyen a 2011? Legyen olyan mint 2010 csak ne legyen ilyen szar, mint most. Ennek nagyjából annyi értelme volt, mintha újévi fogadalmat tettem volna.

Szervusztok! BUÉK.

Genesyx bácsi voltam 2010-ben utoljára.


 

 

 

 

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://feketelovag.blog.hu/api/trackback/id/tr682532581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása